2009. március 26., csütörtök

Váltás


A következő napokban internet-szolgáltatót váltunk. Eddig az Enternet-nél voltunk, de mivel a hűségidő után nagyon megemelték a fizetendő havi díjat, így most a családi kupaktanács úgy döntött, hogy olcsóbbat keresünk. Nagyon nehéz eligazodni az iszonyatos szolgáltatói rengetegben. Végül a választásunk az Invitelre esett, mert az ígéret szerint gyorsabb és olcsóbb lesz. Hát majd meglátjuk! Néhány nap múlva meg is történik a váltás. Nem tudom mennyire lesz zökkenőmentes. Remélem, hogy igen!

Egy kicsit aggódom, mert vannak dolgok, amiben szeretem a változatlanság nyugalmát. Ilyenek a szolgáltatóink is, ami persze nem biztos, hogy jó...

Nektek milyen tapasztalatotok van az internet-szolgáltatókkal és esetleg váltottatok e már, ha igen mit, mire?


13 megjegyzés:

Panti írta...

Jó nektek, hogy választhattok, nálunk csak egy szolgáltató van, egy kisvállalkozó, ez is kínkeservesen lett. Igaz a hűségidő rég letelt, de legalább árat nem emelt. Kíváncsi leszek, hogyan válik be az új neted.

Zsukka írta...

Nálunk ha minden igaz T-Home van, tv is, meg internet is egyben, eddig még nem volt gondunk vele

Silerika írta...

És UPC-s vagyok, mostanában nem volt gondunk velük. TV és net van náluk, megfizethető áron.Bár ez az előre-hátra tekerhető tv most megkavar egy kicsit, csomagot is kell váltanunk, a net marad.

Mamis írta...

Nekünk "Datanet"-ünk van.A hűségidő lejárta után sem módosították az árát.Nekünk ez bevált.

beszand írta...

Nekünk INVITEL van. Nem volt vele gond soha.

Abile írta...

Köszönöm a hozzászólásokat! Sajnos mivel nálunk nincs kiépített kábelrendszer, csak a telefonvonalunkon jöhet az internet, a tv-adás pedig műholdon (egyéni beltéri egységgel) keresztül működik. :o(
Beszand!
Köszönöm, hogy leírtad, ez biztatóan hangzik.

(1.) @x írta...

Annyira analfabéta (autodidakta )vagyok, megpróbálok itt kommentelni.

(8.) > @ x írta...

Nagyszerű ! (?) - vagy majd a későbbiekben "elválik" !
Nehéz "tanácsot adni" !
Ahány (jó pár) ismerősöm van,- aki "váltott" az elmúlt hónapokban,- mind' a saját "szolgáltatójára" esküszik. Amit megfigyeltem : olyasmit ajánlanak, hogy (esetleg) a telefon (vonalas) - a tv.antenna (kábel) - és az internet EGY szolgáltatónál "összpontosuljon" !
Ilyesmi van pl. az UPC-nél és van a T-Home- nál - többről nem tudok.
(T-Home esetében pl. egy számlán van mindhárom dolog ára ) - ill. alaposan megnézni mindent ! - mert az "ördög a részletekben van!"
Csak egy példa : T-Home kábeltv. esetében csak 2 tv-t tudsz nézni, minden további tv. esetén kell valamilyen beltéri egység,- (aminek külön díja van) - stb.
Na, nem többet !
Jó vételt... :-) :-)

Skorpiocska írta...

Nekünk Invitelünk van és nagyon meg vagyok elégedve Velük. Volt kábel netünk is előtte de onnan menekültem mert olyan rossz minőségű volt. Itt az a jó ha bármi gondod van a nettel ,vagy a telepítéssel akár telefonon is készségesen segítenek.

(10.)> @x írta...

(10.) Mindig mondom a "netezőknek" = nem kell mindent elhinni! De - azért - (akit érdekel) - írja be a Google keresőbe : Panaszok az Invitel ellen - ( a "cég" a T-Com hálózatát használja,- stb.) - na, de ne legyen igazam! ( - engem is megpróbáltak "rábeszélni" -kéretlenül. stb.)
***********************************

Abile írta...

@x!
Igen, köszönöm. A panaszokat én is olvastam, de ezek mind a telefonvonalra voltak. Éppen ezért konkrétan rá is kérdeztem arra, amit előtte elolvastam a neten róluk és ragaszkodtam az írásos szerződéskötéshez! Bízom benne, hogy nem vernek át.
Skorpiócska!
Köszönöm Neked is, bízom benne, hogy jó döntést hoztunk.

Nina írta...

Ó, mi évek óta évente cserélünk :) Merthogy hála a technikai fejlődésnek mindig lesz egy gyorsabb szolgáltató kb. ugyanazon az áron. És ugye nem mindegy....
Most 8 megás netem van annyiért, mint 2 éve a 2 megás...
Általában annyira zökkenőmentesen zajlik a váltás, hogy tavaly pl. meg sem éreztük.
Reméljük Neked is ilyen lesz :)

Abile írta...

Köszönöm Nina! Úgy legyen!