2009. január 6., kedd

Mit olvastam?



Mmama és Ejkukk megkérdezték tőlem, hogy mit olvastam az utóbbi időben.

A szabályok:
1. Írd le annak az öt könyvnek a címét, amit 2008-ban olvastál.
2. Nevezz meg öt embert és értesítsd őket.
3. Linkelj vissza erre a bejegyzésre.

Sajnos igazán "komoly" regénnyel nem büszkélkedhetem az utóbbi időben. Szinte minden szabadidőmet - akár este 11-ig is - a varrással, keresztszemes hímzéssel töltöm. Ilyenkor ha lefekszem már nem nagyon tudok olvasni, mert érzem, hogy elfáradt a szemem. A munkahelyemen számítógépen dolgozom... ez sem épp szemkímélő tevékenység.

Amit mégis szívesen veszek a kezembe azok a könyvek, amelyek kicsit "ringatnak", megnyugtatnak, kicsit talán elviselhetőbbé teszik a rohanós hétköznapokat, közelebb visznek bennünket saját magunkhoz. Ezek közül most legkedvesebb Müller Péter: Varázskő című könyve. Sokszor könnyezem meg az írásait, hol a nevetéstől, hol mert elérzékenyülök...

Rhonda Byrne: A Titok című könyvét nem kimondottan olvasom, inkább csak olvasgatom. Azt szoktam játszani vele, hogy találomra felnyitom valahol... ahol kinyílik azt elolvasom... elgondolkodtató...

Balogh Béla és Popper Péter: Mit tehetünk magunkért? című könyve is inkább beszélgetés ... az olvasóval. Szeretek Popper Péterrel beszélgetni. :o)

Én mivel három könyvet mutattam be, három blogtársamtól szeretném kérdezni:

Mit olvastatok mostanában?


Ma két nagyon jó újság boldog tulajdonosa lettem.
Megérkezett az egyik kedvenc újságom az Amelie, amely most külön öröm, hiszen nyereményként kapom negyed évig... Megint találtam benne olyat amit jó lenne elkészíteni.
Ebédidőben kiszaladtam a közeli antikváriumba, ahol jó kis kötős-varrós-hímzős újságokat szoktam keresgélni. Találtam egy régebbi számot... jó kis keresztszemes minták vannak benne - már tavaszi!!




Persze most is varrok esténként, csak hát nem mutogathatok nektek, mert P.I.F. ajándékokat készítek... és ezek titkosak. :o)

5 megjegyzés:

Péter bácsi írta...

Kedves Abile! Kérésed parancs a számomra, máris itt termettem!
Követem az utasításaidat!
Köszi, hogy gondoltál rám!

Péter bácsi írta...

Tudod egyébként nagyon ismerős vagy nekem! Egyidőben sokat jártam Pécsen is az élelmiszeripari üzemekben! Délhús, Mizo stb
Lehet, hogy ott láttalak?

Zsukka írta...

Köszi a felkérést :-)! Egyébként akartam kérdezni, hogy mi ez az újfajta újság, aztán látom, hogy a Fürge Ujjak újult... :-)

Abile írta...

Péter bácsi!
Nem dolgoztam sem a Délhúsnál, sem a Mizonál, de állítólag létezik egy hasonmásom Pécsett... már többen is jelezték. :o))

Péter bácsi írta...

Szépen alakul a varrókuckód! Jó az ötlet és szerintem ügyes a mestered is, mert utólag be tudja tenni a gerendákat a falba.
Ezek szerint a hasonmással találkozhattam.