2009. január 24., szombat

Képeslap


Ma délelőtt elkészült a 11 cm "magas" kis hölgyemény. Kapott egy szál virágot is a kezébe, az alkalomnak megfelelően és egy díszítést a talpa alá. :o)

Az elkészítése nem volt igazán nehéz. Vágtam egy akkora anyagot, amely négyszerese egy hagyományos méretű üdvözlőlapnak. Majd négybehajtottam és bejelöltem, hogy mely részére kerüljön Zsuzsi és mely részére kell írnom.

Ezután Zsuzsi "alkatrészeit" kézzel megrajzoltam, mert ilyen kicsiben nem találtam hozzá szabásmintát. Kivágtam egyenként a különböző darabkákat és a lábától elkezdtem felvarrni az anyagra.
Már régóta szerettem volna kipróbálni a varrógépem betűit. Ez remek alkalomnak tűnt - így utólag már látom, hogy kézzel hímezve szebb lett volna -, hogy a memóriájába beírva a szöveget, megírjam a képeslap belsejét. Amikor ezzel elkészültem, virágot adtam Zsuzsi kezébe, majd táskamerevítőből kivágtam két megfelelő méretű "lapot" és betéve az anyag két rétege közé, körbevarrtam.


Kinyitva a lapot, ilyen lett:Ma délután átadásra kerül. :o))


7 megjegyzés:

Barbi írta...

Naggyon jó lett! :-)

Juhizs írta...

Aranyos lett - mondja egy örök kék imádó :-)

KicsiKató írta...

nem vagyok Zsuzsi-fan, se kék-fan, de a virág nagy ötlet!!! Egyébként tetszik ám az egész:)

Zsukka írta...

Azta, de szép lett, nagyon jó ötlet, tutira boldog lesz a Megajándékozott :-)! Én ráadásul még kékrajongó is vagyok :-))

leda írta...

De jó! Köszi, hogy megosztottad velünk a készítését is! Nagy ötlet! Én sem vagyok tökéletesen elégedett Bernike betűivel, de a virágmintát nagyon szépen csinálja, az tuti. (én azt hiszem, ezt használom a leggyakrabban, a kitöltös mintákat sem csinálja szépen az én gépem. Vagy én rontok el valamit? Te hogy csinálod? Milyen cérna, milyen anyag?)Köszi!

Silerika írta...

Nagyon kedves ötlet, na meg a kivitelezés is remek! A Zsuzsi már nekem is tervben van, még nem csináltam. A leírásod is nagyon jó. Köszönjük:)

Abile írta...

Valóban nagy volt az öröm... és látszott a szemében, hogy meghatódott.. :o) Szeretek ajándékozni! :o))