2009. január 9., péntek

Holnap már bontás


Ma még ilyen volt az előszobánk. Amit lehetett már kipakoltam belőle. Elraktam a cipőket, felszedtem a szőnyeget. Holnap reggel elmegyek a fodrászdába és az én Párom addig szétveri az előszobánkat... Azt hiszem, jobb is, hogy nem leszek itthon.

Ma meghozta már a lapokat is, amelyből a "padló" lesz. Ezek lesznek ráfektetve a gerendákra.Láttam a blogokban, hogy újabb körkérdés indult a filmekkel kapcsolatban, amelyeket szerettek. Gondolkodtam, hogy milyen filmes élményem van, de igazán mély nyomot egyetlen film hagyott bennem, ez pedig a Dirty Dancing. 15-16 éves lehettem, amikor versenytáncolni kezdtem, akkor a tanárunk kötelezővé tette ennek a filmnek a megtekintését. Hááát, beleszerettem. A főszereplőbe és a filmbe egyaránt. Azóta minden évben legalább egyszer megnézem, a végén ugyan úgy könnyek közt...
Nem nagyon szeretek tv-t nézni, sem rádiót hallgatni, egy-egy cd-t a hangulatomnak megfelelően, néha. Szeretem a csendet. Olyan ritka, amikor valóban csend van körülöttem. Amikor sem a gyermekeim, sem a párom, sem a munkahelyemen épp nem beszél hozzám senki. Olyankor figyelek... figyelem a csendet. Jó érzés! Igyekszem magamban is csendet teremteni egy kicsit, no ez már nehezebb, de időnként sikerül. Békés, megnyugtató pillanatok ezek.

“Az ember élete két részből áll. Az elsőben remélünk egy boldog jövőt, a másodikban bánkódunk elkövetett hibáink felett. E két időszak között alig marad egy percünk a csendes, boldog életre.” (Széchenyi István)

3 megjegyzés:

elina írta...

Aszta mindenit de gyors a parod...mar neki is kezd? Ugyes:-) Es ami a filmet illeti en is imadom a Dirty Dancinget...:-)Most jovok ra hogy milyen sok van bennunk kozos...en is szeretem a csendet...annyi zaj van manapsag korulottunk...neha mar a huto bugasa is zavar, ezert is orulok hogy nemsokara koltozunk a farmunkra...ott csak az alatok zajat akarom hallani:-)))))))

Edige írta...

Annyira izgulok én is... Nagyon kíváncsi leszek a végeredményre!

Abile írta...

Eli!
De jó Neked, egy farmra fogsz költözni??
Edige!
Én is izgulok. Inkább már a berendezkedős időszakot szeretném.