2009. január 7., szerda

Kinőttem a kuckómat



Az ünnepek alatt sokat voltunk itthon, együtt az egész család. Időnként a varrókuckómban - ami a nappalink egyik sarka - belebotlott valamely családtag az éppen kiterített varrnivalóba. Ha jöttek hozzánk, illett összepakolni. Gondolkodóba estünk, hogy lehetne úgy kialakítani egy varrókuckót a házban, hogy kevésbé legyek szem előtt - így nem is kellene mindig rendet rakni magam után - és a hely is lehetne egy kicsit nagyobb, hogy minden varrókellék egy helyen elférjen. Az anyagaim most a gyerkőceim szobájában, a szekrényük polcán, a ruhák között vannak elhelyezve, mert máshol nincs hely.
Így esett a férjem tekintete az előszobánk magasságára. Mivel ez a két szintünket köti össze a házban, felmerült ötletként, hogy ide egy galériát épít, amit aztán kedvemre berendezhetek polcokkal, varrógéppel, dobozokkal, cérnákkal...

Itt tényleg minden kényelmesen elférne. Tegnap a férjem meghozta a szükséges gerendákat, amelyeket majd be kell vésni a meglévő falakba. Ehhez az előszobából teljesen ki kell pakolni, hogy a téglapor és egyéb törmelék ne tegyen kárt semmiben. :o(
Reményeim szerint megörökítem az új kuckóm építésének folyamatát.
Jó volna ha gyorsan elkészülne ... hipp-hopp, mert nem nagyon szeretem a rendetlenséget. :o( Van esetleg valakinek használható varázs-szava??

(Ezt a bejegyzést már tegnap este megírtam egyszer. Aztán ma reggel átfogalmaztam. Ti is észrevettétek, hogy egy-egy bejegyzés mennyire tükrözheti az aktuális lelki állapotunkat? Nekem ebből az a tanulság, hogy fáradtan, nyűgösen, kapkodva nem írok többet bejegyzést. Inkább várok vele reggelig. :o))

10 megjegyzés:

Mamis írta...

Varázs-szavam nincs de a blogod egyre szebb!

KicsiKató írta...

No igen, amíg készül a kuckód, csinosítgathatod a blogod:)) Én sem tudom megsiettetni, de előre is gratulálok hozzá és az nagyon klassz lenne, ha időről időre dokumentálnád nekünk a fejlődést:))

Férjed ügyességéhez külön gratula:)

Zsukka írta...

Hát ez nagyon klassz! De jó lesz neked :-)

leda írta...

Ezt nevezem! Kevés ilyen kreatív család van: az egyik alkot, hogy a másik alkothasson! Azt hiszem, kevés ilyen jó páros van! :)))

mmama írta...

Az én varázsszavam: Apuci naaaa !
Légysziiii ! És mindent megcsinál.
Mostanában pl: naponta postára jár, vagy személyesen kézbesit PIF- et
csereberét, mint ma is.
Én már megállapitottam , hogy
ritka " férjfaj" az aki megtűri a varrógépet, és a rongyozást, aki meg még segit is, azt nagyon kell szeretni, és becsülni.
Kiváncsi leszek a fázisfotókra, és a végeredményre.

Abile írta...

Tényleg nagyon ügyes a férjem, szinte mindent meg tud csinálni a házkörül, házban... a szakmája miatt is, mert víz, gáz, fűtés-szerelő és a hobbija miatt is, mert autóversenyez, így az autót is szívesen bütyköli. :o)
Nem utolsó-sorban elfogadja a hobbimat, mert látja az örömömet.

Edige írta...

Ez jó ötlet, hogy megörökíted a folyamatot. Mi meg csak irigykedni fogunk közben... :-)

katafolt írta...

Kiváncsian várom a képeket,te meg,gondolom,a végeredményt :-)

elina írta...

Nekem is csak a nappaliba van egy sarkam...:-) de az uj hazban egy szoba csak az enyem...ott lesz az en varasbirodalmam...mar alig varom a fotoidat ahogy fog keszulni a tied...:-)

Silerika írta...

Várom, hogy alakul a varrósarkod. Szerencsés vagy, hogy értékelik a munkád, és ügyes, megértő férjed van. Nekem sincs külön kuckóm, hátha kapok néhány ötletet.