2008. december 8., hétfő







Ma délután elkészült egy pénztárca, amit még Borcsamama mutatott meg nekünk a közös varráson. Igazából nem tűnt bonyolultnak az elkészítése, de a ferdepánttal azért bírkóztunk egy kicsit. Én győztem..., de azért lehetne jobb is. Ilyenkor jönne jól, ha valaki meg tudná mutatni élőben is, hogyan kell pl. ferdepántozni. Az apró trükkök, fogások sajnos nincsenek meg nekem... próbálok ugyan magamtól sok mindenre rájönni, de azért egyszerűbb lenne, ha valaki megmutatná, amit már feltaláltak.. :o)
Ami nagyon tetszett nekem az a mágnespatent felrakása volt. Még nem használtam eddig ilyet, de nagyon könnyű a berakása és nagyon jó használni is.

13 megjegyzés:

F.Gina írta...

Azon a részén, ami miatt ferdepántot használsz, nem látszódik probléma, (a tetején), ha tennél fel egy fotót a fenekéről is, talán okosabb lennék. Pont most szabtam le egy hasonló fazonúnak tűnő pénztárcát, de valószínűleg más az alja az enyémnek. Egyébként jól néz ki :))

leda írta...

Jaj, Lányok! Én azt tervezgettem, hogy az ünnepek után teszek fel egy tutorialt egy hasonló típusú pénztárcáról (szerintem Ginásról, az enyémnek is kicsit más az alja), de ezek szerint tényleg nincs új a nap alatt, így hát nem teszem. Persze a ferdepántozásra nem állt szándékomban kitérni, nekem sem megy jobban. :(

Mamis írta...

Szerintem is nagyon jó lett.Én nem látom a hibát.

katafolt írta...

Kis elegáns,rendben van ez...

Barbi írta...

Nagyon cuki lett! És csodásan sikerült a ferdepánt!

Julcsi írta...

Még szép, hogy te győztél! Erősebb vagy, mint hiszed:-)
Én is, mint leda, hasonlót készülök varrni, de ferdepánt nélkül:-)

Abile írta...

Köszönöm, aranyosak vagytok. Akkor az izzadságcseppek nem látszódnak rajta :o)) szerencsére!?
Leda!
Nehogymár ezért ne tedd fel a Te blogodban a Tiédet!! Ez nem lehet kizáró ok. Én izgatottan várom.. lécci, lécci, lécci

F.Gina írta...

Leda, tedd fel, kérlek !
Én a sajátomat magam ötlöttem ki, látván egy hasonlót valakinél, de fogalmam sincs róla, mások hogyan oldják meg, azért szerettem volna látni ennek az alját. Legfeljebb majd én is felteszem, aztán hasonlítgatjuk :))

Abile írta...

F.Gina!
Este felteszem a "fenekét" is, de most a dolgozómban vagyok. :o)

leda írta...

Ok, Lányok, aranyosak vagytok! Az ötlet, a méret nem teljesen az enyém, már megvarrtam, csak nem készítettem fázisfotókat. A tanfolyami tanárnőtől van az ötlet, de mivel ő nem blogozik, megengedte, hogy feltegyem a leírást az enyémbe. Én pedig olyan boldog lennék, ha végre már én is hasznos lehetnék, még ha csak ennyivel is.

Abile írta...

Leda!
Most aztán már izgatottan várjuk! :o)

Judit írta...

Nagyon jó lett, a mágnes-zárral én is kacérkodom!

F.Gina írta...

Szerintem várjuk meg Adélét, meg a leírást, aztán felteszem én is, és akkor átrágjuk. :)) Szerintem a Tiéd teljesen jó, én egy kicsit egyszerűsítettem, a belső tetejét nem pántoztam, az oldalát meg úgy varrtam mint a pénztárcámat, így csak a tetején kell a ferdepánt, de majd januárban megmutatom :)) Az alja nekem is ilyen.