2010. február 13., szombat

Újratanulom ....

... az elfogadást.

Most épp a hóval gyakorlok. Mostanra már talán a tél szerelmesei is nagyon várják a tavaszt és a meleget. Én is így vagyok ezzel, de úgy döntöttem, hogy nem bosszankodom tovább azon (sem), hogy mekkora hó esett az elmúlt napokban. Elfogadom és megpróbálom megtalálni a jót benne. Mivel ma reggelre ragyogóan süt a nap, így a dolgom is könnyebb. Takarítás közben eszembe jutott, hogy Nagymamám régen ilyenkor mindig kivitte a szőnyegeket a friss hóba és jó alaposan beleverte őket a színükkel lefelé. Neki volt ehhez egy "speciális" szerszáma is, valamiféle nyeles poroló, a nevére már sajnos nem emlékszem. Ma én is kivittem a szőnyeget. Dejóóó, hogy ennyi hó van! :o) Szerszám híján Dávid négykézláb püfölte bele a hóba és olyan csodaszép lett, hogy csak na! Olyan gyönyörűek lettek a színei, mint újkorában és az illataaaa!!
Hamár a gyerkőcök kimentek a hóba, kedvet kaptak egy kis játékhoz. Iglut építettek Anita nagy örömére! Fényképeket majd nála láthattok!

A héten esténként megint inkább csak hímeztem - valahogy nincs kedvem mostanság a CSaládtól külön a varrókuckómba vonulni a hétköznapokon - és nekiláttam Barbi székely mintájának újból. Most egy saját festésű anyagra varrom saját festésű fonallal.És egy idézet :

"Ma már tudom, hogy az életünk örökké változó, mint ahogyan a tenger hullámai sem maradnak ugyanazok. Minden küzdelmünk, győzelmünk és szenvedésünk hamarosan nem lesz más, mint egy tintafolt a papíron."

Arthur Golden


7 megjegyzés:

Lonci (Győr) írta...

Írtam már a közös blogon, hogy nagyon tetszik.
A nyeles porolót pedig Prakkernek hívták!

Lidércke írta...

Én is azt akartam írni rögtön, hogy prakker. :))) Az én mamának is volt.

A hímzés nagyon szép lesz! Vagyis már most az. :)

mmama írta...

Drága Abile ! Míg élünk, tanulunk !
És amibe nem halsz bele , az megerősít !
Tehát tanulj, és erősítsd Magad :)

Naomi írta...

Szépséges ezekből az árnyalatokból is a hímzésed! A szönyeg porolás pedig jó móka lehetett! :o) ...és nem utolsó sorban hasznos is, a végeredményt nézve!

Puszillak!

@X írta...

Derűs napot !
...hogy prakker-e vagy nyeles poroló,- (mindegy ?) - viszont majd 7 éve költöztünk el a panelból,- és kb. akkor vehettem (valahol... műanyagokat áruló boltban (Pécsett) porolót ! Véleményem : a semminél többet ér,- bár meg sem közelíti a Nagymamám (nádból?) fonott porolóját.
Na, igen... pár hónapja (?) szőnyegtisztítás ... kb. 2000 Ft -

Helen írta...

Az én műanyag prakkerem jó tíz éve veszett el egy ilyen hóban-szőnyeg porolásnál. Leesett a szőnyegről amit a szánkóra raktunk, mert olyan sok volt, hogy a két gyerekkel alig bírtuk el! Régi szép idők. Már nincs szőnyegem, csak allergiám.
Neked meg gyönyörűséges hímzésed van!

Abile írta...

Lonci, Lidércke!
Tényleg ez volt a neve! Köszönöm!
=================================
Mmama!
Igyekszem... :o)
=================================
Naomi!
Köszönöm szépen, tényleg az volt!
==================================
@X!
Akkor most spóroltam 2.000,- Ft-ot?!
=================================
Helen!
Kár érte, bár állítólag nagyobb vásárokban még lehet kapni!
Köszönöm!
=================================