2009. november 14., szombat

Második és harmadik

ésA múltkori tanfolyamról nem is készült külön bejegyzés... Ez azért történt, mert egyrészt nem nagyon tudtam rá időt szakítani, másrészt, mert olyasmit tanultunk, ami nekem már nem annyira volt új.

A második óra anyaga a színelmélet volt, valamint gyakorlatban a körkés, vonalzó, vágólap használata. (Ezeket én már egy ideje használom.) Egy tányéralátétet készítünk majd több fázisban. A második órán a szép, egyforma négyzetek vágását gyakoroltuk, majd az ezek összeillesztését, vasalását... Ezen kívül még ennek az órának a tananyaga volt a jojókészítés, amit én már szintén tudtam, de ettől függetlenül mindig nagyon figyelem az oktatónk kezét, hogy felfedezzem, ha esetleg eddig valamit rosszul csináltam... hiszen az én "tudásom" a könyvekből és az internetről "jött össze". :o))

A házi feladathoz tartozott még a Nagymama virágoskertje blokk alapján ennek a macinak az elkészítése. A darabkái ugyan úgy papírlapra lettek ráfércelve, majd apró öltésekkel a darabkák egymáshoz öltögetve. Még hiányzik a szeme és az orra rávarrása és hogy kitaláljam, hol legyen majd a végső "helye".Harmadik óránkon az elméleti részben a blokkok rendszerével, fajtáival, valamint a sablonkészítés menetével ismerkedtünk. A gyakorlati feladat pedig a kézi tűzés volt. Három réteget kellett kézzel összetűznünk. A sablon szabadon-választott volt. Nekem egy apró karácsonyi mintára esett a választásom. Ez a színe:Most már azt is tudom, hogy hol vannak a bogók, amik nincsenek a hátulján sem!
Ti is tudjátok? :o))

Ez a hátulja:Nem tudom, hogy neki mernék e állni így nagy hirtelen egy takarót kézzel megtűzni... Most már tudom, hogy az mennyi rengeteg munka és időráfordítás.
De a tányéralátétet mindenesetre meg kell próbálnom, mert az a házi feladat :o)

10 megjegyzés:

Mammka írta...

NMagyon szépeket tanultál!!!!

nöné írta...

Az én leendő foltos tudásom pedig Tőled való lesz (egyszer) :o)))
Jó házi feladat készítést!

Zsukka írta...

Nagyon szép a kézi tűzésed! A maci pedig állati :D!

lomaquilt írta...

Ha az alapok hiányoznak, azt késöbb érzed meg. Azonkivük ismétlés a tudás anyja. Szép dolgokat tanultok és hasznosakat!

Silerika írta...

Szépen tűzöl! Milyen érdekes, hogy Ti másképpen haladtok, mint annak idején mi. A maci nagyon aranyos(lesz).:o))

Judit írta...

Nagyon szépek lettek, jókat tanultál:))

Körmi írta...

Mindig meglepődök ... nemistudommiért!?...amikor más tanfolyamokról olvasok beszámolót: hogy hányféleképpen is lehet előadni ugyanazt...nagyon jó, hogy leírod Ti miket tanultok, mert jó feleleveníteni korábbi tanulmányaimat...szerintem a net nem tudja helyettesíteni a tanfolyamot, kellenek az alapok, utána aztán már hasznos elfoglaltság a net böngészése! :DD
Szép a kézi tűzésed, s én sem igen mernék mostanság neki látni egy takaró kézi tűzésének ... azt hiszem több év múlva sem!? :D

Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk személyesen megismerkedni a Határtalanul-on...több csoport is jött, Borcsamamáék csoportjára emlékszem, jó sokan voltak, velük jöttél?? vagy melyik csoporttal?

Helen írta...

Ügyi vagy! Megfejtés a bogokra: taláncsaknemközépen?

Naomi írta...

Gyönyörű a tűzésed, és a macika is imádnivaló! Hajrá! :o)

Abile írta...

Mammka, Nöné, Zsukka!
Nagyon köszönöm :o)
==============================
Lomaquilt!
Igen... teljesen egyetértek Veled :o)
==============================
Silerika!
Úgy látszik, ahány oktató, annyiféle módszer ...
================================
Judit!
Köszi!
===============================
Körmi!
Nem Borcsamamáékkal mentem, de őt is ismerem :o)) A Hunyor Foltvarrókkal érkeztem ...
================================
Helen!
Egy nagy pirospont Neked :o)
===============================
Naomi!
Köszönöm a bíztatást... Még lendületben vagyok, remélem ez marad is! :o)