2009. július 16., csütörtök

Az egyik ajándék

Megérkeztek az ajándékaim Dórához, így most már az övét meg tudom mutatni nektek. A keresztszemes csomagba keresztszemes alapanyagok kerültek. Néhány anyag, natúr, fekete, sárga és a saját "sütésüből" is egy kevés, valamint fonalak és egy kulcstartó alap, amely tetszés szerint díszíthető.

A keresztszemes ajándékhoz foltvarrós technikával készítettem egy mappa-borítót. Kinéztem egy könyvből ezt a tetszetős blokkot, ami igen egyszerűnek tűnt. Nos, hamar kiderült, hogy akinek nincs ebben gyakorlata annak az egyszerű is bonyolult. :o) Végül is másodszorra már sokkan jobban sikerült így ezt "kereteztem" körbe a mappa méretére.

Sajnos még így sem lett tökéletes, vannak olyan részek, ahol nem pontosan találkoznak a csücskök... Erre mondaná Nagypapám, amit oly sokszor hallottam tőle, ha valami nem sikerült: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás... :o)


Örülök, hogy Dórának sikerült vele örömet szereznem.


Marvikánál olvastam az Aréna Kiadó akcióiról. Ez remek alkalom volt arra, hogy megrendeljem azokat a könyveket, amiket már régóta szerettem volna.


7 megjegyzés:

Körmi írta...

Háááát!!! én is örültem volna neki!!!:D...szép lett az a borító!! miért is kellene mindig mindennek tökéletesnek lennie??!! és hát majd ha századikat csinálod (blokkot) akkor majd biztos jobban meg leszel elégedve magaddal!! csak kérdés akarsz-e annyi blokkot csinálni???!! :P :D Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem annyira tetszenek a teljesen tökéletes dolgok, valahogy hozzám közelebb áll ami nem olyan "gépi"...s mikor nálunk kiállítása volt egyik neves patchworkös hölgynek, kiderült, hogy bizony ő sem tökéletes, s ennek ellenére mégis "neve van", s ez így van jól! :D

bruercsi írta...

Szép ajándékok! Klassz könyvek! Majd figyeljél, mert augusztusban is jön egy új Tildás könyv! :)

Abile írta...

Körmi!
Igen, nagyon szeretnék még sok-sok blokkot csinálni. Egyre jobban érlelődik bennem a gondolat, hogy egy tanfolyamot szeretnék elvégezni. :o)
Bruercsi!
Köszönöm, hogy szóltál! Figyelni fogom!

Marvika írta...

Augusztusban is lesz féláras vásár az Arénánál!

@ x >>> írta...

Bocs' mindenkitől !
(A nagy meleg miatt nem nagyon akarnék hosszasan keresgélni a netem...) - így csak pl. azt a "Kretaiv ötlettár - barátságos otthon" c. könyvet (?) néztem meg ,- OK ! 3690 Ft-ért... Hát,- semmi közöm, senki- anyagi helyzetéhez...
(Nem biztos, hogy igaz,- de (szerintem) jó sok minden a neten is megtalálható lenne.) -
látok ilyesmit : http://kreativ.lap.hu/
Na, de ti tudjátok !
******************************
Más : bár én is úgy nevelkedtem, hogy : " játék közben nem egy födő, hanem inkább egy lexikon esett fejemre" [ plagizálás Moldovától ] - kb. 13 éve járok könyvtárba ( mint nyugdíjas) -évente kb. ( ha sikerült...) 120 - 150 könyvet tudok elolvasni...
Nagy "önuralommal" - igyekszem már NEM vásárolni új könyveket.
Hát, valami ilyesmit.
*******************************

@ x >>> írta...

[... egy régebbi témához - kb. ahhoz, hogy "saját készítésű szatyor Anitának" - ] - bár a "hölgyek" bizonyára jobban tudják nálam, (ffi)hogy a farmer nadrágokból (is)készíthető igen célszerű "szatyor" ! - meg sok minden egyéb.
Magánügy : bár én tudatosítottam (volt barátnőmmel...) nehogy egyetlen farmeremhez hozzá merjen nyúlni! ( megjegyzem kb. 20 évre visszamenőleg mind LEVI STRAUSS @ CO - ( általában 521-es és 501-es) stb. - Na, ne bonyolítsam !
Megjegyz. : állítólag "turkálókban" meg "fillérekért" kapható bármilyen farmer... ( = szabás/varráshoz gondolnám...)
******************************

Abile írta...

Marvika!
Köszi, figyelni fogom! :o)

*************************
@x!
Pedig keresgesd csak tovább az árát a könyveknek, mert ennyit én sem adtam volna érte! :o) Én is járok könyvtárba, de ezek a könyvek albumszerűek, ráadásul rengeteg ajándékötlettel, ami mindig jó, ha kéznél van!
Ilyen melegben sokkal kényelmesebb lenne egy rövidszárú farmernadrág, így a hosszú szár simán feláldozható egy kis táska kedvéért! :o))