2009. június 23., kedd

Másodszor


Nem hagyott nyugodni a múltkori - nem túl jól sikerült - nyakkivágás a nyári fölsőmön. Volt még ugyan abból az anyagból még egyre való, ezért újból nekiláttam. Most már más nyakat varrtam neki. Kapott vetex merevítést is és még egy réteget belülre! Így már nekem is tetszik és jövő héten Ancsi Barátnőm kapja névnapjára, és még valami kis helyes "tartókát" is kigondolok neki hozzá.
A keresztszemessel is nagyon jól haladok! Egyre jobban tetszik és igazán szeretem varrni, bár a világos részt még lehet, hogy kibontom, mert nem nagyon mutat ezen az anyagon.
A múltkor ígértem nektek saját készítésű videófelvételt a viharról. Sajnos még nem tudta Dávidom lekicsinyíteni... rajta vagyunk az ügyön. A múlt héten érettségizett - előrehozott érettségit tett egy választott tantárgyból, ami jelen esetben az informatika volt, négyesre sikerült -, ezért nem nagyon volt rá ideje. Szerinte amúgy, én is meg tudom csinálni! :o) Lehet, hogy még meg is próbálkozom vele, ha megmutatja hogyan kell.
Anita tegnap Óvónő Barátnőmnél volt egész nap, aztán úgy döntött, hogy ott is alszik. Így a Nagy Kamaszom is egy kicsit előtérbe került. Bármilyen nagynak is gondolom, ilyenkor veszem észre, hogy Ő is nagyon igényli a figyelmet. Azt a fajta figyelmet, ami csak az övé és nem ugrik oda a "Kisebb" valami égetően sürgős problémájával. Most volt időnk együtt videót nézni - természetesen rallye témában. Ezt nektek is szeretném megmutatni. Nekem a hideg szaladgált a karomon miközben néztem. Minden benne van, ami általában a sportról szól. A felkészülés izgalma, az elbukás, az újrakezdés és a siker mámorító öröme. De talán az Életünk is ilyen!

14 megjegyzés:

Edige írta...

Biztosan nagyon fog örülni a barátnőd! A hímzésed pedig csodás lesz...

Kriszta írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz :)

@ uroborosz írta...

Bocs', csak annyit ( a teljesség igénye nélkül) - tegnapi(hétfő) "hírek" : meghalt az ejtőernyős (a viharos Balatonban ?) - barlangász leányt csak-csak kimentették - és egyebekről szót sem ! Így aztán a "borzongásos" ralley ajánlatot meg sem néztem!
Sajnos, (vagy szerencsére) ide nem lehet linkeket írni ?-
"nagy téma" ... a "óvodás kisleány" (gabonapehely) ... és a hozzá tartozó más cikkek is. (!)
Mivel ez egy "női oldal" : Ma reggel ezt hallom : (röviden)
Még tavaly nyáron (?) - egy kb. 2,5 éves kisleány leesett a mászókáról (?) - mellkasát beütötte,- és lett rajta egy duzzanat/ daganat féle - ( rohanás az orvoshoz - szülők) majd a kérdezősködés (már tavaly !!! ) : "menstruál-e a gyerek" ?- ill. hogy az daganat!- és hadd ne soroljam! - hát... ennyit a "borzongáshoz ?"... ill. nem elfelejteni! nem kell mindent elhinni! - stb.
********************************
(mellesleg az említett kisleány azóta is jól van - stb.) -édesanyja elmondása alapján.

Silerika írta...

Kérem szépen @uroboroszt, ez itt egy kézimunkázó hölgy blogja, ne rémisztgessünk már :)

Silerika írta...

A blúzod nagyon szép lett, elég egyszerűnek tűnik a szabása, de ezek szerint másodszorra is belekezdtél, és jobb is lett a nyakkivágása! :)) Kár, hogy a hímzésed világos részét ki akarod fejteni, fehér alapon talán tényleg jól mutatna ezzel a színnel is. :)

Bea írta...

Nagyon szép lett a blúz, biztosan örülni fog a barátnőd!!
A hímzésed is nagyon szépnek ígérkezik!

bruercsi írta...

Na ugye, hogy ugye? Mondtam, hogy vetex-szel sikerülnie kell! És tessék! Szuper lett!!

Helen írta...

Jó lett a blúz, örülök, hogy elfogadtad a vetexes megoldásomat. A hímzésért kár lenne, ha kibontanád, nekem régen is tetszett az "úri hízés", fehéren-fehérrel. Már bocsi, de ki ez az idióta @uroborosz?

Abile írta...

Köszönöm Lányok! A nyakmegoldással kapcsolatos tanácsokat is!
Helen!
@Uroborosz egy nagyon kedves ismerősöm :o) Ő képviseli blogomban a "másik" oldalt, úgy is mint Férfi és úgy is mint aki a negatív oldalát is meglátja a dolgoknak... én hajlamos vagyok mindent pozitívan látni! :o)))

nöné írta...

A blúzocska klassz lett, és a hímzésed továbbra is nagyon tetszik. Ha csak nagyon-nagyon nem tetszik Neked, akkor bontsd vissza, amúgy kár lenne. Hátha meg tudunk győzni róla:o)
Igen, a nagyok is igénylik az odafigyelést. Mióta Babookám ritkán van itthon, egyre jobban érezhető az együtt töltök percek, órák, viccelődések, közös sport nézések hiánya. Most a nyáron igyekszünk bepótolni az év közben elmulasztottakat.

Silerika írta...

Nézz be hozzám kérlek! :))

Naomi írta...

Meglepim van Számodra, nálam! :o)

@ x >>> írta...

Nem semmi ! 13. komment lesz ? (...)
Kösz' aki "megvédett" - ill. remélem nem riogattam én a kézimunkás (?) kört ?- Bocs'- mivel elég sok olvasó (?) gyűlt itt össze - ide is beírnám :
http://nol.hu/tud-tech/vegyszermaradek_vizsgalat__hetszeresen_a_hatarertek_felett (vagy a Google keresőbe írva ) - ill. átnézni az otthon lévő "száraztésztáitokat" is !
Aki nem tudná (?) uroborosz = kb. a farkába harapó kígyó - stb.
Az erő legyen veletek ! :-) :-)

@ x írta...

Bocs' - de az ajánlatom nem sikerült !
Hiába is írom ide, ez a blog nem alkalmas erre. Szóval : megnézni a piros(őrölt)paprikát - na, az epret már megettétek... aztán a száraztésztát - és ilyesmik. Viszont javasolt téma : a "fényevés" ! - talán az nem ártalmas.