2009. június 1., hétfő

Gyümölcs-szüret és egy kis xszemes

Annyira megtetszett a ceruza-tartó varrása, hogy Dia Barátnőm gyermekeinek is gyorsan készítettem a gyermeknap alkalmából. A kislányának könnyen választottam anyagot, mert ő is szereti a lovakat,de a kisfiúnál már bajban voltam, mivel nekem nem igen vannak itthon "kisfiús" anyagaim. Szerencsére Móni Barátnőm nem rég vásárolt interneten anyagokat egyik blogtársunktól és mivel ő Kanadában él, hozzám kérte postán küldeni, hogy őrizzem amíg hazalátogat. Ezek mind csupa aranyos mintás anyagok, így hamar írtam egy emailt neki, hogy kérhetnék e az egyikből egy darabkát. Mivel kedvező választ kaptam tőle ( köszönöm Mónika :o)) így készülhetett ez a kisfiús ajándék:

Az ajándékok tegnap már átadásra is kerültek.

Ma délelőtt férjem szüleihez mentünk - feljebb laknak tőlünk néhány házzal az utcában :o) - cseresznyét és meggyet szedni. Idén rengeteg van a fákon és nagyon édesek is a gyümölcsök, még a meggy is!

Ilyen lépcső vezet fel náluk a kert végébe:

És ez a gyönyörű kilátás a jutalma annak aki felmászik a rengeteg lépcsőn:No meg a cseresznye:És a meggy:Szombaton éjjel (1/2 1-kor) készen lettem a házikós mintával. Olyan pici hiányzott már, hogy nem tudtam volna úgy aludni, ha nem fejezem be :o)

Tegnap este pedig egy újabb mintával is elkészültem, amit szintén a Ritától vásárolt kézzel festett fonallal hímeztem:

Nagyon gyorsan készre-varrható minta:4 megjegyzés:

Edige írta...

Nagyon szépeket készítettél!

aranyosfodorka írta...

Györű helyen laktok, - legalábbis jó időben irigylésre méltó. Ám azért elgondolkodtam azon, hogy ha leesik a hó, akkor azért megnehezül az élet...Mindegy. Most élvezd a szépséges természetet, ami körülvesz.

Silerika írta...

Sűrű volt a hétvégéd!! Varrtál, hímeztél, gyümölcsszedés, stb..Gyönyörű a kilátás! :))

elina írta...

Abile...gyonyoruk a kepek...az xszemesek csodalatossak!!!Es egy hetvege alatt egy ugyes no mi mindent kepes veghez vinni!!!Nagyon ugyes vagy:-)))