2008. november 13., csütörtök

Szeminol és a telihold ...




Tegnap délután alig vártam, hogy hazaérjek a lánykámmal. Nem lakunk messze az iskolától, kb. negyed óra autóval, de komolyan az volt az érzésem, hogy bármikor belénkjönnek. Valamiért mindenki másképp közlekedett, mint ahogy a forgalmi helyzet megkívánta volna. Aztán este kinéztem az ablakon és megláttam a teliholdat. Lehet, hogy ő van ránk ilyen hatással?

Amikor a család már elcsendesedett gondoltam varrok még egy kicsit. A varroház internetes oldalán a szeminol technikát mutatták meg néhány hete. Gondoltam kipróbálom.


Nagyon tetszik ez a technika. Jó volt csinálni és jó dolog játszani a kész csíkokkal is.


Amíg a varrógépem körül keresgéltem a megfelelő cérna és tű kiválasztása miatt, rátaláltam egy olyan talpra, amin van egy vezető, hogy pontosan tudjak haladni az anyag széle mellett, egyenletes távolságra. Persze ez valószínűleg csak nekem jelent még problémát, hiszen akinek nagy gyakorlata van, már nincs is szüksége "vezetőre". Úgy látom időközönként nem árt, ha belelapozok a varrógépem leírásába és megnézem, mi mindent kaptam hozzá, amikor megvásároltam. Kincsek lapulnak a fiókomban és nem is tudok róla?



Végül egy idézet, amit ma találtam és nagyon megtetszett, ezért megosztom veletek is:
“Válságok esetén általános gyakorlat, hogy először cselekszünk, aztán megbánunk. Egy nemzetközi légitársaság utasítást adott, hogy minden pilótafülkében, a műszerfal felett ki kell tenni ezt a felírást: “Mielőtt bármit tennél - ne tégy semmit!” A figyelmeztetés célja, hogy megóvja a pilótákat a kapkodó döntésektől.” (Donald Norfolk)

5 megjegyzés:

leda írta...

Ugye jól látom a képen, hogy neked is Berninád van? Az én gépem még nincs egy hónapos, de nagyon szeretem. Élmény vele varrni. Szerintem megérte az árát, bár még én sem fedeztem fel teljesen. Sajnos nem is találtam róla sok véleményt. De olvastam más gépekről, ezek után még mindig boldog vagyok Bernikével:) Neked mi a véleményed?

Abile írta...

Igen. Az enyém sem túl öreg. :o) Szeptemberben 24-én vettem. Nagyon-nagyon szeretem. A legjobban talán azt, hogy olyan szép csendesen duruzsolva varr, így este későn is tudok vele varrni, anélkül, hogy zavarnám vele a családot. Persze, nagyon szeretem a sok-sok minta-lehetőséget is.

36évi írta...

Ha Aurórátok van, akkor szívből ajánlom az Index Bernina Aurora topikját. Nekem is az van, és nagyon szeretem a precízségét. :)

Abile, örülök, hogy olvasod a varróházas foltos oldalt, ilyenkor mindig repes a szívem, hogy nem hiába dolgozom. :)))

Abile írta...

Évi!
Az én kicsikém születési neve: Bernette E92c. Talán a Te géped kistestvére :o)

Remélem nem maradok le semmiről, amit mutatsz nekünk, ezért is kértem hírlevelet is! Nagyon köszönjük a fáradozásodat, szeretnék még sok-sok technikát megtanulni a távoktatásodban ... így hát biztosan nem dolgozol hiába! :o)

Mamis írta...

Lehet, hogy ezt az idézetet nem csak a pilótáknak kellene alkalmazni...!
Kíváncsian várom a folytatást!