2008. november 20., csütörtök

Ajándékot kaptam ... de még nem karácsonyit
Kedves Kolléganőm tegnap említette, hogy rendet fog rakni a ruhásszekrényben és végre kidobál egy csomó ruhát, amire már nincs szüksége. Én rögtön a szívemhez kaptam, hogy ezt ne tegye! Megkértem, hogy szóljon legyen szíves, amikor a kukájuk mellé helyezi azt a bizonyos reklámszatyrot, mert akkor én ott fogok állni - nehogy a "kukamanó" áldozatául essenek a ruhák.
Nem túl régóta foglalkozom a foltvarrással, de részemről teljes a szerelem azóta az anyagokat illetően, még ha azok "csak" jobb sorsot megélt ruhadarabok is. Nagyon örültem ma reggel, amikor Kolléganőm kezembe nyomta a szatyrot, tele férfiingekkel, amiken még kincsnek számító gombok is vannak. :o) Azonnal megnéztem, megtapogattam őket. Hmmm, jó kis foltnak való anyagok. Jaaaaj, csak a párom előtt érjek haza, mert ha meglátja, hogy még viszek haza egy nagy szatyor anyagot... :o))) Úgy szeretnék még több időt varrással és még kevesebbet alvással tölteni. :o)

És egy idézet, az időről, amely mindig olyan kevés:
"Ellophatod valakinek az aranyóráját és visszaadhatod megint. Ellophatod a pénzét és megtérítheted a kárt. Csak egyvalami van, amit nem téríthetsz meg soha. Ez az idő. Ha valakinek ellopod az idejét. Ha megvárakoztatsz valakit. Ez olyan, mintha ellopnál ennyi meg ennyi időt valakinek az életéből. Nem térítheted meg soha. Az idő az ember legnagyobb és legfontosabb kincse. Ellophatod valakinek a lovát és visszaadhatod megint. Mindenét ellophatod és megtérítheted. Csak az ellopott időt nem lehet megtéríteni soha. A várakozásban eltöltött időt semmi földi hatalom nem hozhatja vissza. Nincs, elveszett, vége. Örökre elveszett." (Wass Albert)
5 megjegyzés:

leda írta...

De jó neked! Egyébként az én férjem is így szokott reagálni. (mellesleg igaza, mert az anyagok ugyan jól elférnek, de mi kiszorulunk...) Most azt találta ki, hogy amíg el nem varrom az itthoni készletet, nem vehetek anyagot. De szerencsém van, általában én érek előbb haza :)

Mammka írta...

És én is előbb érek haza....:)

Mammka írta...

Igazi foltos öröm: anyag.:)
Nálunk ugyanez a helyzet az anyaggyűjtési mániámmal....Ő meg szerszámokat és egyebeket gyűjt.:)

Silerika írta...

Én is örülök, ha ilyen ajándékot kapok. Szerencsére mindig van másnak haszontalan, kidobásra ítélt "rongya", ami a foltvarrónak kincs. Bizony lassan én is kiszorulok tőlük a lakásból:-)
üdv. Silerika

Abile írta...

Mammka!
Az én férjem amatőr rallyzik és ő autóalkatrészeket gyűjt, csak azt nem a lakásban! :o)