2008. november 16., vasárnap

Elkészült a neszeszer


Már láthattátok, ahogy a varróház honlapjáról elkészítettem a neszeszerhez az alapot. Nos, a hétvégén el is készültem vele. Érdekes volt számomra, hogy ilyen sok mindent kézzel kellett összevarrni, hiszen eddig inkább géppel varrtam össze és meg a dolgokat. :o) Most már értem is, hogy miért lenne szükséges beszereznem egy gyűszűt, de valahogy elég rossz emlékeim vannak a régi, Anyukám által is használt fém kütyüről, ami sehogy sem akart az ujjamon maradni. Talán azóta már létezik ennél kényelmesebb megoldás is. Körbe kellene néznem a rövidáru boltokat ez ügyben, bár ez mindig veszélyes dolog, mert annyi mindent árulnak még azon kívül is, amit az ember lánya éppen keres és a legtöbbtől persze azonnal akad egy jó ötletem, hogy mit lehetne vele kezdeni.
A neszeszeren kívül, ezen a hétvégén nem is készült más - pedig mennyi mindent szerettem volna még varrni -, annyi sok ötlet van még a fejemben, csak hát az idő... a mikor??
Az időjárás is nagyon kedvező volt még egy kis kertészkedéshez. Bár szegény virágok, hamarosan áldozatául esnek majd az első éjszakai fagynak, de addig is kigazoltam őket és gyönyörködöm még bennük.Erről szól a mai napi idézetem is:
"Figyelj a természet számtalan halk hangjára: a levelek zizzenésére a szélben, az esőcseppek koppanására, egy-egy rovar zümmögésére, a hajnalban megszólaló első madárfüttyre! Add át magadat teljesen a hallgatás tevékenységének! A hangok mögött valami hatalmasabb rejlik: az a szentség, amit nem lehet gondolatokon keresztül megérteni."

5 megjegyzés:

leda írta...

Nagyon szép lett a neszeszered! Precíz, pontos munka. Nekem sajnos nincs sok türelmem a kézzel varráshoz, ezért sok dolgot a gép alá erőltetek, így a végeredmény szinte sosem tökéletes. Persze az is igaz, hogy általában több dolog van egyszerre a fejemben, így gyakran nem is fejezem be, amit elkezdtem, hanem inkább máshoz fogok.
Olyan jó, minden bejegyzés végén az idézetet olvasni! Köszönjük!

katafolt írta...

Szépecske :-)Alternatív megoldásként gyűszű helyett nálam bevált a turis bőrkesztyű levágott ujja.Aztán találtam egy megfelelő gyűszűt is,néha tényleg kell.

Abile írta...

Köszönöm szépen!
Katafolt! Jó ötlet, valamit mindenképp kell keresnem az ujjamra hétvégéig, mert életem első közös varrásán fogok résztvenni és mivel nem kell varrógépet vinni, csak varrósdobozt, gondolom az ujjam igen csak nagy használatnak lesz kitéve.

mmama írta...

Nagyon szép lett a neszid.
Gyüszű : én 1964-ben kezdtem varrni.
Akkor még nem volt műköröm, viszont
a sajátom szép hosszú volt.
Sajnáltam a gyüszűben letörni.
Vettem lukas gyüszűt, nincs teteje, az oldalával nyomsz.
Annyira megszoktam, hogy mielőtt varrni kezdek, azt elsőként veszem fel.Pedig már rövid körmöm van.
Esetleg próbáld ki.

Abile írta...

Mmama!
Felpróbáltam néhányat a rövidáru boltban, de annyira idegennek tűnik. :o( Teljesen topa voltam vele és inkább a mellette lévő ujjamat próbáltam használni tőle. Lehet, hogy fokozatosan kellene hozzászokni?