2008. november 18., kedd

Újabb karácsonyfa-díszek és Ne Vásárolj Semmit Nap

Szombaton este batyusbálba megyünk. Arra, hogy mit vigyek a "batyumban" enni, szerencsére Julcsy adta meg a választ a blogjában, aki egy egyszerű sajtos süti receptjét osztotta meg velünk.

De mivel nem csak ennivalót kell vinnünk, hanem tombola-felajánlásokat is, gyorsan elkészíthető ajándékokon gondolkodom. A múltkor már varrtam ilyen szivecskéket csak más színben és más anyagokból, most még gyorsabban sikerült egy párat elkészítenem. Persze ez még kevés... de még nem találtam ki, hogy ma este mit varrjak. Remélem útban hazafelé rámtalál a nagy ötlet :o)Szintén Julcsy blogjában találtam ezt a felhívást - 2008.11.28. november utolsó pénteke, a Ne Vásárolj Semmit Nap - ami nagyon tetszik. Főleg most aktuális, amikor a világ attól hangos, hogy többet költünk, mint amennyit lehetne. Kölcsönöket veszünk fel arra, hogy Karácsonyra megajándékozhassuk egymást és aztán egész évben próbáljuk törleszteni a nem kevés kamattal felvett pénzeket. Idén először a Családdal arra az elhatározásra jutottunk, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot és ők is csak bizonyos kereteken belül. Persze a saját kezüleg készített apróságok így is ott lesznek majd a karácsonyfa alatt és ezek a legjobban sikerült ajándékok, amelyek személyre-szabottak.

Ha egyetértetek a felhívással, adjátok Ti is tovább:Ma ezt az idézetet találtam:

„Minden amire szükséged van, mélyen benned él és várja, hogy megmutatkozhasson. Csak maradj csendben és adj időt, hogy ami belül van, megtalálhasson téged.”

3 megjegyzés:

Mammka írta...

Nagyon köszönöm,hogy figyelmeztettél a ne vásárolj semmit napra!!!!Majdnem elfelejtettem!
A szívecskék kedvesek,én is szeretnék készíteni és még mennyi mindent!:)

Barbi írta...

Szia! Igazán kedves tőled, hogy felvettél a bloglistádra és annak is örülök, hogy rendszeresen ellátogatsz hozzám! Látom, ebben a hónapban kezdted a blogod. Sok sikert hozzá! Én is jövök, amikor csak tudok és megnézem a szép munkáidat! :-)

Abile írta...

Barbi!
Köszönöm szépen, aranyos vagy!