2011. június 20., hétfő

Újságok, könyvek

Nagyon szeretem lapozgatni a régi újságokat. Persze az újakat is, de a régieknek van valami különleges varázsuk, illatuk, emlékek fűződnek évszámokhoz, dátumokhoz... No, és a régi divat :o) Az is megérne egy bejegyzést. Lánykorom emlékei. :o)

Tegnap este is elővettem egy kupacot és lapozgattam, nézegettem őket.


Ezen a hirdetésen jót mosolyogtam,


mennyi könyvet tudnék venni a mostani fizetésemből :o)


És ha már a megsárgult újságokat nézegettem, eszembe jutott, hogy mivel Anitának idén nyáron az Egri csillagokat kell elolvasnia, megkeresem a polcon a könyvet neki.


Arra emlékeztem, hogy igen-igen régi megsárgult példányt kell keresnem. Mégis elérzékenyültem, amikor kinyitottam:


10 éves voltam akkor. :o) Nagypapámtól minden alkalomra, mindig könyvet kaptam ajándékba. Nagyon sokat olvastam. Rengeteg mesekönyvem, ifjúsági regényem van abból az időből és a Nagypapám mindig beleírta az évszámokat is, sőt legtöbbször az alkalmat is amikor ajándékozta.
Így különösen értékesek ezek a könyvek a számomra. Úgy döntöttem, hogy ha már előkerestem Anitának én is elolvasom, hiszen minden életszakaszunkban mást jelenthet ugyan annak a könyvnek az elolvasása... azokról a finom illatokról és a megsárgult lapok látványáról már nem is beszélve.

3 megjegyzés:

@X írta...

Így voltam valahogy én is (nem csak ezzel a könyvvel) Történt : egy fiatal (?) hölgy (bolti eladó) gyermekének is el kellett (volna...) olvasnia az említett könyvet, tavaly - (nagy nehezen megtaláltam...) de közölte, hogy inkább nem viszi el... (ne bonyolítsam és tippet se adjak)- így aztán kinyomtattam a kb. 8-10 oldalas "regény kivonatot" a netről... (és ne bonyolítsam!)
Kedvelt mondásom (bár plagizálás) nem mindegy, ha -játszás közben - a gyerek fejére egy födő,vagy egy lexikon esik!" - bár mint sok egyéb másban, ebben is (már) kételkedem.

aranyos fodorka írta...

Ugye milyen jóleső érzés egy régen a könyvespolcon megbúvó, öreg könyvet kézbe-venni ? Nem is mindig a könyv tartalma, hanem magának a könyvnek a története az érdekes és felelevenítésre méltó...

Abile írta...

@X!
Hát igen... :o)
=================================
Aranyosfodorka!
Nagyon kellemes... és az illata is. Állandóan szagolgatom :o)