2011. március 10., csütörtök

Varrjunk virágot

Az interneten bóklászva találtam rá erre a kis szütyőformára. Tegnap nem bírtam ellenállni a kísértésnek és én is készítettem egy bugyorvirágot.


A készítése roppant egyszerű! Nekem a legfőbb gondot, bevallom, hogy a szabályos hatágú csillag megszerkesztése okozta. Segítséget kellett kérjek a szakembertől, a leendő gépésztechnikustól, aki villám gyorsan megszerkesztette. :o)

Én mindjárt sablont is készítettem belőle, számítva rá, hogy még igen sokat fogok varrni belőle, akár ajándékszatyorként is.


A sablonunk alapján kiszabjuk a két, összeillő anyagból a csillagot, majd színt színére téve össze is varrjuk őket egy kis nyílást hagyva, a kifordításhoz.


Ha levágtuk a csücsköknél az anyagfelesleget és bevagdostuk a csillag "hónaljában" is az anyagot, akkor kifordítjuk és kézzel, láthatatlan öltéssel összevarrjuk a kifordítónyílásunkat.


Nem tettem közé bélést, mert a sötétkék anyagom igen erős vászon, így az megadja a tartást neki. Ha vékonyabb anyagból készítitek, lehet, hogy érdemes tenni bele egy vékony vliest.

A csillagok szárát, egyforma magasságig összevarrjuk. Ügyeljünk rá, hogy még a belenyúláshoz kellemes méretű maradjon a bugyor szája.


Munkánkat a kész színére fordítjuk és a csillagok végeit lehajtva a bugyor szájánál körbevarrunk úgy, hogy a szalagunknak megfelelő méretű bujtatót alakítsunk ki.


Én két kör szalagot fűztem bele, egymással szemben. Így ezeket ellentétes irányba húzva, könnyen össze lehet csukni a szütyőkénk száját. És már kész is:


A tegnap elkészült darab a Meska polcomon várja leendő gazdáját, de több is fogja követni, mert már a fejemben van egy zöld, piros variáció, ami egy eperre fog hasonlítani. :o)

Tegnap megérkezett az ajándékom Diától. Nagyon szépen köszönöm! Gyönyörűséges a fonaltartó!A guruló centi játék így már Etához gurult tovább, nála jelentkezhettek március 20-ig!

4 megjegyzés:

Lonci írta...

Szütyőke nagyon aranyos és köszi a leírást:)

Jutus írta...

Köszi a leírást,valóban nagyon egyszerű,a tied nagyon szép lett!!! Én is megkisérlem,talán ezt nem tudom elrontani.:))

Ida írta...

Nagyon tetszik!

Abile írta...

Nagyon szívesen, örülök, ha kipróbáljátok :o)