2010. október 15., péntek

Végre otthon

van már a varrógépem. Szerdán éjjel már nagyon rosszul aludtam. Álmomban a varrógép-szerelővel vitatkoztam. Ennek megfelelően csütörtökön igen fáradtan, nyűgösen ébredtem. Még a délelőttöm nagyrészét is ebben a rossz hangulatban sikerült eltöltenem, újabb telefonok, emailek az ügy megoldásának érdekében.
Aztán jött Marcsitól egy üzenet, amiben azt írta, hogy nyertem nála egy gyönyörű, saját készítésű ékszert. Ez volt az a pont, amikor úgy döntöttem, hogy nem harcolok tovább, annyi energiát fektettem az elmúlt néhány napban az igazam bizonygatásába, úgy éreztem magam, mint aki lefutotta a maratoni távot. Kész, vége... legyen, aminek lennie kell. Innen már jöhetnek a jó dolgok! :o)
Ebéd után felhívtam a szerelőt, mert csütörtök, péntekre ígérte, hogy elkészül.
- De jó, tényleg van telepátia, mert most akartam hívni, hogy elkészült a varrógépe. - ezzel vette fel a telefont.
Persze, hogy kora délután már mentem is a gépért. Elmondta a költségeket: az alkatrész és a garancia-levél postaköltsége oda és vissza, a javítás munkadíja, rendbetette, kitakarította, megolajozta... Amikor azt mondtam, hogy úgy tudom a munkadíj költsége benne van a garanciában, akkor csak annyit mondott:
- Hát ha így akarja, legyen így.
Végül 2.000,- Ft-ot fizettem a postaköltségre és a takarításért, olajozásért...
Hazafelé gondolkodtam, de nem éreztem különösebb elégedettséget... Azt sem, hogy átvertek volna... Csak örömet éreztem, hogy a gépem végre hazakerül, épen, egészségesen, tisztán... és végre varrhatok...
"A küzdelem a világunk sajátsága, a versengés az evolúció fő hajtóereje. Megtanulni küzdeni a helyünkért, elfogadni, hogy olykor nyerünk, olykor veszítünk. Nem kell mindenkinek, minden hatásnak engedni, hanem annak tudatában, hogy mit akarunk, tudni kell nemet mondani. Aktív életet kell élni: konkrét küzdelemben részt venni pl. sport, vita, konfliktusok, stb. Hasznossá tenni magunkat, az anyagot alakítani faragás, vágás, stb. révén, amely kézzelfogható bizonyítéka, hogy hatással vagyunk a világra."
Idézet innen.

11 megjegyzés:

Mamis írta...

érti=érzi!!!Bocsi!

Mamis írta...

Miért mindég az érti sz@rul magát, akinek igaza van????

Silerika írta...

Végre rendeződött ez a dolog! Jó, hogy határozott voltál, és nem vágtak át a garanciával! Örülhetsz a szupermasinának, aztán mutasd ám az újabb varrományt! :o)

@X írta...

Minden jó, ha jó a vége ?
(Nem kritika, de számlát adott-e ?- kértél-e ?) Igaz, ilyesmikkel én sem "büszkélkedhetem!" - Gázszerelőnek (zsebből-zsebbe) - így aztán nincs is "papírom", hogy megnézte-e (ellenőrizte-e) ezt valaki is...
Tipp: (másik szerelő esetében) : Kérdeztem (...) mivel tartozom,- elhangzott : a kiszállás lenne 2.000 - (munkadíj =0) mert kb. 5-8 percig tartott. Mondtam (igazság!) van 1500 Ft-om (vagy adjon vissza 10 ezerből) - mondta, akkor 1.500 a kiszállás... [ elégedettség érzés : hát... bennem nincs egy szemernyi sem ! ] - ha-ha-ha... :-) ( ,iért nem mondtam, hogy csak ezres van) - :-) :-)
********************************

bemka írta...

Köszönöm ezt az idézetet. Bárcsak tudnám követni a tanítását.
Örülök, hogy meggyógyult a géped, és várom a születendő szépségeket, mert alkotni jó, és a mások alkotásaiban is jó dolog gyönyörködni .
Szép napot neked, szoktam nálad nézelődni :o)

Judit32 kreatív próbálkozásaim írta...

Szia! Örülök hogy jól alakultak a dolgaid,és van már géped.Rossz után azt mondják,mindig jön a jó,(én még ezt nem igazán tapasztaltam)de bízom a jövőben,hátha ..... :) Úgyhogy Neked következik a jó,sok-sok szépséges munka.Nekem meg ma a Janim:) ,ha minden jól megy ....

Judit32 kreatív próbálkozásaim írta...

Szia! Örülök hogy jól alakultak a dolgaid,és van már géped.Rossz után azt mondják,mindig jön a jó,(én még ezt nem igazán tapasztaltam)de bízom a jövőben,hátha ..... :) Úgyhogy Neked következik a jó,sok-sok szépséges munka.Nekem meg ma a Janim:) ,ha minden jól megy ....

bruercsi írta...

Minden jó, ha vége jó! Úgy kell nézni, hogy 2000-et az megér, hogy ki van tisztítva és olajozva a masina. Kíváncsi vagyok a nyereményedre!!!

Lonci írta...

A varrás öröme majd elfelejteti veled ezeket a bosszúságokat és csodálatos szép dolgokat fogsz készíteni:)

Abile írta...

Mamis!
Hát... nem tudom...
=============================
Silerika!
Nagyon jó érzés otthon tudni. :o)
===============================
@X!
Nem kértem... nem kaptam... Remélem, hogy egy jó darabig most nem találkozom vele :o)
===============================
Bemka!
Köszönöm, hogy benézel hozzám... Nagy ugrásokra én sem vállalkozom, csak aprócska lépésekkel, egyre közelebb... :o)
===============================
Judit!
Köszönöm, remélem...
================================
Bruercsi!
Én is így tekintem befejezettnek a dolgot. :o)
=================================
Lonci!
Köszönöm a bizalmat! :o)

Berry írta...

Könnyebb túllépni a rossz dolgokon, mint rágódni rajtuk sokáig! Felejtsd el, de vond le a következtetést! Előre tekints! Jó munkát vele! Várjuk az alkotásokat!