2010. október 9., szombat

Gondolataink

teremtő ereje! Ez jutott eszembe tegnap este, amikor leültem a varrógépemhez. Nyár óta sokszor eszembe jutott már, hogy mivel 2 éves lett a gépem, ráférne egy "doktor" által elkövetett igazi nagytakarítás. Aztán igazából soha nem találtam kellően megfelelő időpontot, mert nem tudtam volna elképzelni, hogy akár néhány napra is ott kell hagyjam Bendzsikémet (született: Bernina E92c) a szervízben. Nos.. most még is csak kénytelen leszek, mert tegnap este a tű feletti két aprócska led iszonyatos villódzásba kezdett, zenére. Mivel szólt a rádióm is és egy hosszabbítóból működnek mindketten először még mókásnak is találtam, hogy ütemre villogott, és azt hittem, hogy a közös dugalj a bűnös. Sajnos a rádió kikapcsolása és kihúzása után, néma csendben sem hagyott alább a két kis apró led tánca. Felhívtam az "orvost" és néhány napra kórházba kell vonulnia az én drágámnak... Majd csak kibírom nélküle valahogy... Pedig annyi mindent kellene varrnom :o)) De hétfőig még varrok... diszkófényben! Csak ne gondoltam volna annyit rá, hogy el kéne vinnem...

“Létének törvénye határozza meg minden embernek, hogy hol tart életútján: a gondolatai, amelyeket jellemébe épített, juttatták oda, és életének rendszerében nincs egyetlen véletlen rész sem, hanem minden egy tévedhetetlen törvény működésének eredménye. Egészen addig, amíg egy ember magát külső körülmények teremtményének tartja, sodródni fog a körülményekkel; de amint ráeszmél, hogy ő teremtő erő, és képes rendelkezni lényének rejtett talaja és magjai felett, amelyekből a körülmények kifejlődnek, saját maga irányítója lesz. Azt, hogy a külső körülmények a gondolatokból nőnek ki, minden ember tudja, aki egy ideig gyakorolt önkontrollt és tisztulási folyamaton ment keresztül, hiszen azt tapasztalta, hogy körülményei pontosan olyan mértékben változtak, amennyire mentális állapota változott.” (James Allen: As a Man Thinketh)

3 megjegyzés:

mmama írta...

Így igaz ! értesz már ?

Judit32 kreatív próbálkozásaim írta...

Szia! Csak szeretném megkérdezni hogy Neked alapból bevált azért ez a típusú gép?Játszom a gondolattal...:)

Abile írta...

Mmama!
Igen... Köszönöm!
==============================
Judit!
Eddig semmi baj nem volt vele. Nagyon-nagyon szeretem. Csendes, halk, megbízható. Mint kiderült most is csak az égő égett ki benne, azt kell cserélni.