2010. március 26., péntek

Katedrál technika

Kedden a csoportban a katedrál technikát mutatta meg nekünk a Csoportvezetőnk. Elmondta, hogy nem a foltvarrók kedvence ez a technika, mert az egészet kézzel kell varrni. Festett molino anyagot kaptunk hozzá:


Nagyon jó kis leírást találtam Princinél.

Nekem, igazából tetszik ... az esti családi együtt üldögélések közben már inkább ilyesmit, vagy a keresztszemest varrom.


Egyetlen gondom vele, hogy mire elkészültem nagyon fájt az ujjam a tűtől. A sokat tapasztalt foltostársak mondták ugyan, hogy ejnye-bejnye... gyűszű nélkül nem lehet... meg még tűzni sem, mert igen fájdalmas.... de én gyűszűvel nem tudok varrni.
Talán, ha minden ujjamra húznék egyet... mert ha csak egy ujjamra húzok, akkor azt az egyet nem használom semmire :o) Szóval nagyon zavar a kis bigyócska az ujjamon.

És akkor hírtelen bevillant egy ötlet. Ilyenkor lenne jó tudni, hogy honnan is került elő. Bizonyára nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nem emlékszem, hogy láttam e valamilyen újságban, esetleg interneten.
Rögtön elő is kaptam a bőrös zsákocskámat, amiben apró fecnik vannak és megvarrtam a saját gyűszűmet, méretre szabva. Hihetetlen milyen kényelmes és praktikus. Olyan, mint ha egy keményebb, újabb saját bőrréteg lenne az ujjamon. Nem zavar, nem kemény... Szuper jó volt már tegnap este az apró kis kitömött figurák varrásánál, amiket a hétvégi vásárba készítek. Szívem szerint egész éjjel varrtam volna vele :o))

Ha valakinek tudok segíteni egy ilyen "pótbőrrel", szívesen küldök hozzá bőrdarabkát, de aki úgy érzi, hogy nem tudná elkészíteni meg is varrom neki, bár lehet, hogy méretre szabva azért kényelmesebb.
És ha már a cafatkáknál tartunk... Tegnap megérkeztek Kriszti cafatkái... Gyönyörűek a színek. Elképzelésem is van már velük kapcsolatban, de szigorúan csak a vásár és Húsvét után!


Köszönöm szépen Kriszti!!

10 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Alle Achtung! Ez ám a kreativitás ! Jó kis ötlet ez a bőr ujjvédő. Egyébként én se szívesen használok gyűszűt - bár mondjuk azt a kétévenkénti egy alkalmat azért csak csak kibírom.... :-)

KicsiKató írta...

A gyűszűvel én is így vagyok, használnám, de ha az ujjamra húzom, akkor azt kivonom a forgalomból.

Jó ötlet a bőrös cucc, ki fogom próbálni:))

Lidércke írta...

Jó ötlet, köszi! Látom, te sem az ujjad végével támasztod a tűt. :D Nekem is hosszú "gyűszű" kell majd. Varrok is egyet gyorsan. :)

F.Gina írta...

Nagyon jó lett ! Én időnként turiban vettem bőrkesztyűt, és annak vágtam le az ujjait. A B+Zs-ben vettem utána műanyagot, aminek nyitott a teteje, így elfér a körmöm és rászorul az ujjamra. Mint a szemem fényére, úgy vigyázok rá, csak azzal tudok már varrni, de meg kellett szokni, mint a szemüveget :))

Abile írta...

Aranyosfodorka!
Köszönöm :o)
===============================
KicsiKató!
Jó látni, hogy nem vagyok egyedül a gyűszűhasználatommal :o))
================================
Lidércke!
Azért is jó, ha hosszabb, mert így nagyobb felületen tapad rá az ujjadra, nem kell félni, hogy lecsúszik :o)

Abile írta...

Gina!
Ez a kesztyű ujja levágás is jó ötlet :o))

Kriszti írta...

Örülök, hogy tetszenek a cafatok, használd őket egészséggel. :))

Juhizs írta...

A gyűszűvel többen vagyunk így!
Egyébként lehet bőrgyűszűt is kapni, ha jól tudom, kemény 2-3 froncsi körüli áron... úgyhogy ügyes vagy! :-)

Kalex © írta...

Nagyon szép ez az új technika! Tetszik! No meg az "új bőr" ötlete is tetszik! Jól kitaláltad!

mmama írta...

lyukas gyűszű ?