2009. december 20., vasárnap

Nyolcadik és egyben idei utolsó
Csütörtökön volt a 8. tanfolyami foglalkozásunk. Idén már nem lesz több és jövőre is már csak kettő, de az Oktatónk már jelezte, hogy a Foltvarró csoportja nagy-nagy szeretettel vár bennünket a tanfolyam elvégzése után. Nagggggyon szeretnék menni! :o))

Ezen a foglalkozáson a neszeszer összeállítását, cippzárbevarrást tanultuk. Ehhez házi feladatként, készre kellett varrni egy 28 x 36 cm-es szendvicset. Az én neszim ilyen lett:A Mónikától kapott csudaszép kanadai anyagot használtam fel hozzá és egy kis "csipke" is került bele.

A tanfolyam másik témája ezen a napon a japán hajtogatós technika volt és megtanulhattuk térbeli tárgyak egyszerű elkészítését, valamint ennek a karácsonyfadísznek, vagy ajándékkísérőnek a megvarrását is.Tegnap igen sok mindennel sikerült elkészülnöm, amit még nem mutathatok, de holnap postára adom őket, így a megajándékozottak hamarosan örülhetnek neki! :o))

Amit még készítettem, az néhány "fenyőfa" Zsukka ötlete alapján (a szabásmintát, ami egy tölcséré egy Tildás könyvben sikerült fellelnem), szintén a Mónikától kapott nagyon szép anyagokból. Mivel az egyiket fordítva sikerült kiszabnom (a fenyők fejen állnak) abból az eredeti szabásminta alapján valóban tölcsér lesz, némi szaloncukorral megtöltve.

És végül egy kis hójelentés Pécsről. Ez az a pad, amin amúgy fényképezni szoktam:


7 megjegyzés:

Marcsi írta...

Megint klassz dolgokat tanultál és szépséges dolgokat készítettél. A neszi különösen megfogott, talán mert olyan jó karácsonyi hangulat árad belőle.

Judesign(by Judd25) írta...

Nagyon ötletes dolgokat készítettél! Igazi karácsonyi darabok, legalábbis ami a sok piros és zöld színt illeti:-)

Lonci írta...

Gratulálok, nagyon szép lett a neszeszer, de a többi is tetszik:)

mariah írta...

Nagyon sok szépség készült nálad már megint!!
Boldog karácsonyt !!!

Silerika írta...

Nagyon szép lett a neszid! Persze az anyag is csodaszép.Sok mindent tanultál, nagyon jó ez a tanfolyam! A díszed és a tölcsérek is szuperek.:o)

Naomi írta...

Szépséges lett a neszid! Gyönyörű az anyag, és a precíz varrás is irigylésre méltó!
Cukik a fenyőcskék is...nagyon tetszenek! :o)

A hó pedig nálunk is ekkora!

Puszillak!

Szentpyr írta...

csoda dolgokat készítesz mostanában!:))