2009. október 16., péntek

Talár-sapka
Néhány estét eltöltöttem vele, de elkészült a Talár-sapka. Holnap délelőtt fogom átadni, remélem tetszeni fog az ajándékozottnak.

Először újságpapírból készítettem el a saját fejem alapján a sapkarészét.
Ezután a papírt felvágtam olyan részekre, amelyeket az anyagból is kiszabtam:Majd elkezdtem összeilleszteni a darabkákat. Itt még inkább egy sárkányrepülőre hasonlít:A bojtot ebből a rojtból kellett összevarrni, mert sajnos méretben megfelelőt készen nem kaptam.


A sapka tetejére a "tálcát" kemény papírból csináltam. Azt vontam be anyaggal - a tetejét két részből, hogy a bojtot közé tudjam fogni.Ezt a varrást ki kellett bontanom. :o)) A gombostű alul volt, valójában csak annyit éreztem, hogy kicsit erősebben kellett nyomnom a gázt... de csak a varrás végén szembesültem vele, hogy mi volt a hupli :o))A sapka bőségét két csíknyi tépőzárral lehet szabályozni:

Anitám volt az egyik modell:
A másik egy kevésbé mozgékony és cseppet sem türelmetlen :o) :

Holnap a nagy rendrakás napja lesz. Anita bulizni megy, a fiúk megint versenyeznek, így nem lesz aki egyéb elfoglaltságot találjon ki nekem. :o)
Vasárnap még remélem megvarrom - a már gazdájának oly régóta ígérgetett kis ágyneműhuzatot - aztán már én is készülök a karácsonyra. Annál is inkább, mert ma gyönyörű anyagot kaptam egy kedves volt Munkatársamtól Aranyosfodorkától és a fantáziám már meglódult tőle a karácsonyi ajándékok irányába. Aranyosfodorka Testvére pedig csodaklassz tollakkal gazdagította a gyűjteményemet. Nagyon szépen köszönöm a kedves ajándékokat!
11 megjegyzés:

Kalex © írta...

Nahát milyen csudajó dolgokat készítettél! Ez a sapi haláli, olyan amerikaias. Kár hogy nekem nem volt ilyen, mikor diplomáztam...
És az anyagod csodás, nekem is elindult tőle a fantáziám, hogy mi szépet is varrhatnék belőle... :o)

Barbi írta...

A lányod szólt, én meg jöttem! :D Csúcs vagy! Én bizony nem igazán tudtam volna hozzákezdeni! Szuper lett!

Marcsi írta...

Mennyire ügyes vagy!Nem láttam még közelről ilyen sapit, biztos nem volt könnyű elkészíteni. Nagyon klasszul sikerült!

Naomi írta...

Hát...kalapot emelek és fejet hajtok előtted! Szuper jól megoldottad ezt a nem kis fejtörést okozó feladatot, de igazán megérte a fáradozást...gyönyörű lett!!! :o)

..és bizony, én sem tudtam volna hol is kezdjem...no és hol folytassam! :o)

Julcsi írta...

Nem semmi! Még állítani is lehet! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól összehoztad!

Abile írta...

Barbi!
Először nem értettem miért írtad, hogy Anita szólt.. Most már tudom. Megbeszéltük, hogy a beleegyezésem nélkül nem jelenteti meg a bejegyzést a blogjában! :o))

Abile írta...

Kalex!
Igen. A Húgom is azért rendelte a Barátnőjének, mert sajnos nem lehet diplomaosztója és ezzel szerette volna kárpótolni :o)

Abile írta...

Naomi, Julcsi!
Nagyon köszönöm! Valóban jó kis kihívás volt... :o)

Abile írta...

Marcsi!
Köszi! Nekem is azért volt nehéz, mert még közelről nem láttam ilyet. A neten talált fényképek alapján próbáltam összehozni!

@X írta...

Gondoltam azzal a pár tollal - esetleg - "jóváteszem" a sok hülye kommentemet ! (...)
OK!- ( lehet, hogy némelyikkel még lehet írni is...) (Nem blogot.)
*********************************
Csak egy érdekesség (?) - [ nem kutakodtam e neten, hogy mennyiért lehet (kies hazánkban - magyar egyetemen talárt + hozzávalókat kölcsönözni. -mert lehet. )
Viszont a " ködös Albionban" (Anglia) - 60 GBP (font)a talár és a hozzávalók kölcsönzése ! ( diplomaátadáshoz) - hát... (átvehető - talár nélkül is - a tanulmányi osztályon.)
Megjegyzem - Magyarországon. is.
(lásd még mennyi HUF egy GBP...)

Abile írta...

@X!
Nem volt mit jóvátenni, mert nekem tetszenek a megjegyzések... :o)
Nagyon köszönöm!!