2009. október 30., péntek

Az első foglalkozás
Tegnap volt az első foglalkozásunk a Foltvarró tanfolyam keretében. 5 órára kellett menni, szerencsére a Foltvarró Hölgy, Ibolya néhány utcára lakik csak tőlem, így igen hamar oda tudok érni a tanfolyamra :o).
Az első óránk elmélettel kezdődött. A foltvarrás történetéről, a felhasználható anyagokról és eszközökről kaptunk részletes tájékoztatást. Jó érzés volt, hogy már egy csomó dologról tudtam, olvastam, láttam... és hát az eszközök nagy része (körkés, vágólap, vonalzó) nekem már nem ismeretlen. :o))
Természetesen már első alkalommal készítettünk is valamit. A Nagymama virágoskertje mintával ismerkedtünk meg.
Kaptunk egy kupac anyagot, amiből mindenki kedve szerint választhatta meg, hogy melyikkel szeretne dolgozni. Az enyém ilyen lett:


Hátulról:
A Silerikától kapott gyönyörű tűtartót vittem magammal, mindenki megcsodálta, hogy majd de jó lesz, ha mi is ilyet tudunk készíteni :o)

A papírkákat már itthon szedegettem ki a virágok hátuljából, mert így is 9 óráig voltunk ott. :o) Úgy elrepült az idő...

Ami nekem nagyon furcsa és új dolog volt az a kézzel-varrás és a fércelés. Itthon nem nagyon szoktam kézzel varrni és háááát a fércelést eddig egyáltalán nem használtam... No, ez az amiért fontosnak gondoltam a tanfolyamot, mert alapvető dolgok hiányoznak a tudásomból... :o(

Mire hazaértem a Család már megvacsorázott, megfürdött.... sőt Anita már aludt is. Éppen csak megpusziltam álmában... Ez is furcsa lesz, hogy egy héten egyszer nélkülem zajlik majd az este... Bevallom, volt egy kis lelkifurdalásom... De olyan felfokozott, boldog érzéssel tértem haza erről az első közös varrásról, hogy alig tudtam elaludni... És ez még ma is tart... Úgy, hogy megyek is varrni ! :o))

14 megjegyzés:

Judit írta...

Jó lehetett:)) Egyszer nekem is el kéne mennem egy lyenre, mert az én tudásom főleg hiányos ezen a téren!:))
Amit csinátál, az tök jó:))

Ejjkukk írta...

Na! Jólvan! Szép lett a virágod!
(Anita meg nagylány már, tudja, hogy fontos dolgot tanulsz, hiszen ő is szereti amit csinálsz!)
Bárcsak többen akarnának ilyesmit tanulni! Az iskolában (ruhaipariban) olyan szárazan tanítják az ilyesmit, hogy elmegy az ember kedve az egésztől!
Hajrá szorgosujjú asszonyka! (Láttam ám a Meska boltodat: Gratulálok!!!! A fonalaid is nagyon tetszenek!)

Naomi írta...

Annyira jó olvasni a soraidat...! Nagyon örülök, neki hogy ennyire jól érezted magad és igazán tartalmas este van mögötted!

Anita pedig egy tündér!!! Aki szó nélkül végigállja a fél napot egy vásári forgatagban, és anyukájával tart, Ő biztosan megérti! Hiszen látja rajtad a boldogságot, és ebből Anita is csak tanul!
Puszilom, és persze Téged is! :o))

Ida13 írta...

Jó volt olvasni a boldogságodról!
Jó ez a feltöltődés!Anita pedig már nagy, ideje elszakadnod tőle egy kicsit.

Mammka írta...

Nagyon szép nagyiblokkot varrtál,nekem egyik kedvencem.:)
Ismerem a lelkiismeretfurdalást,de tudatosan építsd le,ha ilyen drága férjed van,aki elrendezi őket egy este.Annál nagyobb erővel tudsz másnap velük lenni.

mariah írta...

Jaj, de jó, hogy ilyen lelkesen írsz az első alkalomról. Nagyon szép nagyi blokkot varrtál!!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Hiszen eddig te voltál a család mögött, most egy pár hétig, hetente 1 nap ők lesznek. Meglátod önállósodnak majd és megértik !
Várjuk a következő beszámolót !

Edige írta...

De jó! Kár, hogy nálunk nincsenek ilyen foglalkozások. Szívesen mennék én is hetente egyszer hasonszőrű megszállottak közé. :-)

Lonci írta...

Ez nagyon jól sikerült:) Sok sikert a tovább munkákhoz is:)
Kellemes hétvégét:)

Silerika írta...

Örülök, hogy ennyire szenvedélyesen írtál az első tanfolyamos foglalkozásodról! Sok szép élménnyel leszel még gazdagabb. :))A gyerekek meg egyszercsak felnőnek, és önállóak lesznek, meg a párod is remek segítőd.:o)

Silerika írta...

Jaj, a nagyidat meg elfelejtettem megdícsérni!:))

nöné írta...

Nagyon tetszik, amit készítettél! Érdekes, izgalmas estén vagy túl, és azt hiszem, teljesen megérdemelsz hetente egy ilyen alkalmat, hogy ne csak a nagyiblokkod virágozzon, hanem Te magad is:o)

@X írta...

Bocs' csak a sok (blog) olvasó miatt írnám ide is :
Gyertek könyvet rongálni! (többen leszünk a könyvtárban!)
(folyt.köv.)

Abile írta...

Nagyon köszönöm .... Olyan aranyosak vagytok... A szemem is könnybelábadt a sok bíztató bejegyzést olvasva...

Skorpiocska írta...

Nagyon szép lett amit készítettél, és jó hogy van ilyen tanfolyam nálatok. Én is szívesen részt vennék ilyenen ,de egyszer majd nekem is lesz arra majd időm hogy rendszeresen eljárjak ilyenre. Lelkiismeret furdalásod tényleg ne legyen, főleg akkor ne ha a családod támogat és segít ebben.