2010. november 2., kedd

Hangulat...

"Van egy régi legenda, mely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen". És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy "ámen". Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen". És a fehér angyal köteles erre azt mondani, hogy "ámen". Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista, és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom."
Popper Péter

5 megjegyzés:

Monaline írta...

Ez mennyire igaz!Saját példámból is okulva,akkor tényleg jobban sikerülnek a dolgok,ha optimista a hozzáállásom.Köszönöm,hogy megosztottad velem,velünk!:)

MARIKA írta...

Jó gondolatok való igaz .A pozitív gondolat csak pozitív eredményt hoz .
Ezért talán a mondás is "Mindig csak pozitívan"

Berry írta...

Egy előadásban ezt hallottam: A nehézségek leküzdése 90%-ban a hozzáállásunktól, szemléletmódunktól függ és csak 10%-ban befolyásolják a körülmények! Jusson ez eszébe mindenkinek és jelképezze a 90%-ot az a mondabeli fehér angyal és kísérje csupán a 10%-ot a fekete!

katha írta...

tényleg gyönyörű gondolatok :)

Abile írta...

Monaline!
Szívesen, örülök, hogy tetszett.
=================================
Marika!
Ez így van.
================================
Berry!
Köszönöm a megerősítést :o))
==============================
Katha!
:o))