2010. június 14., hétfő

Hétvégén

Móni Barátnőmmel osztoztunk a varrodán. :o) Sajnos az a tervünk, hogy majd de jó lesz, ha itthon lesz, mert együtt varrhatunk nem igazán valósulhat meg, mert nem vettük számításba, hogy Ákosra valamelyikünknek ügyelnie kell, míg a másik varr. Így hát felváltva sikerül egy kicsit alkotni.

Móni egy kisruhát és egy nadrágot varr egy barátnője kislányának. A ruhácska aljára még majd fodor is kerül.Készítettem egy újabb táskát. Az elkészítése ugyan úgy négyzetből indul, mint az előző kéknek, de most a kiindulási alapot nem ferdepántoztam, hanem kifordítós módszerrel varrtam össze a három réteget.

Mindkét táskát Dia Barátnőm rendelte, mert a kislánya ezekkel búcsúzik az őt 4 évig oktató tanító néniktőlA táska belseje egy szebb időket látott férfiing felhasználásával készült, amire már díszként csak egy gomb került.

Ez a keresztszemes terítő már régebben készült, konkrétan Mmama születésnapjára. Nagy-nagy szeretettel készítettem és sikerült is vele örömet és meglepetést szereznem neki.


Készítettem valamelyik este egy telefontartót. Az imádott, de sok-sok hordástól szitává vált talpú, zoknimat használtam fel hozzá. Színben hozzá illő fonallal pelenkaöltéssel körbeöltögettem, majd körbe is horgoltam.Az eredmény egy jó puha, védelmező telefontok lett.


7 megjegyzés:

Dia írta...

wow, Te aztán nagyon kreatív és aktív voltál a hétvégén! A táska megint lenyűgözött, gyönyörű az anyaga!

Jutus írta...

Nagyon szépeket készítettél ismét,nagyon tetszik a táskád!!!:))

Naomi írta...

Hát...minden elismerésem, drága Anikó! Ebben a hőségben, ennyi mindent alkotni, nem kicsi kihívás...gyönyörű a táska...a telefontok pedig szuper ötletes!

...Tudom, hogy a közös varrásnál nincs szebb, illetve csak gondolom, mert sajnos nem volt még részem benne, de ne bánkódj, hogy nem a tervek szerint telnek a napok! Élvezd, hogy együtt lehettek, beszélgessetek..."szóban" is lehet jókat varrni, bár nem kézzel fogható, de tapasztalatszerzésre pl-ul, kihagyhatatlan! :o))

Puszillak, és további szép napokat kívánok Nektek együtt!

Silerika írta...

Szuper dolgok születtek! A táska ismét nagyon jó lett, az újrahasznosításhoz gratulálok!! :o))

Abile írta...

Dia!
Köszönöm szépen!
==================================
Jutus!
Örülök, hogy tetszik, köszönöm.
================================
Naomi!
Köszönöm szépen.
Valóban úgy vagyunk vele, hogy minden együtt töltött idő nagy kincs, mert megint hónapok fognak eltelni, míg aztán újra láthatjuk egymást.
==============================
Silerika!
Köszönöm szépen. Sokszor a gyönyörű anyagaimba sajnálok belevágni, így inkább marad az újrahasznosítás. :o))

bruercsi írta...

Volt szerencsém Mmamánál látni a keresztszemes képedet, nagyon aranyos lett!! :) A telcsi-zokni nagyon ötletes megoldás!!

Abile írta...

Bruercsi!
Köszönöm szépen! :o) Örülök, hogy élőben is jól mutat a terítő. :o))