2010. szeptember 27., hétfő

Sajnos


a hétvégi vásárt elmosta az eső. A múlt héten a vásárra készült új dolgok így most lassan felköltöznek majd a Meskára.

A fényképekért köszönet Dorkának!

2010. szeptember 24., péntek

Szőlő és Bor Ünnepe

Szeretettel meghívunk benneteket a szeptember 26-án megrendezésre kerülő Szőlő és Bor Ünnepére! További részletek itt olvashatóak.

Lidérckével közös sátorban fogunk árulni a Széchenyi téren (@X, köszönöm), várunk benneteket!2010. szeptember 17., péntek

Renáta

hozzám költözött! Nagyon köszönöm Drága Magdi! Kimondhatatlan az örömöm... Ő az idei első születésnapi ajándékom.Holnap leszek 42 éves... Ezen a napon is Édesanyámnak mondanék köszönetet, hogy itt lehetek. Mivel elmondani már nem tudom neki, így hát gondolok rá... sokszor... sokat!
Édesanyám emlékére
Sok éve, hogy szíve nem dobog,
S én azóta csak arra gondolok,
Miért is döntött ily fájón az ég,
Hisz annyira kellett volna még.
Kellett volna még a drága, jó Anya,
Gyermekemnek drága jó Nagymama.
Az életben egy békés kis sziget,
Kiönteni egy gonddal telt szivet.
És kellett volna sokkal több idő,
Meghálálni mindazt, amit ő
Értem és értünk áldozott,
S hogy életembe ennyi fényt hozott.
Csak az vigasztal éjszakákon át,
Hogy elmesélhettem a Nagymamát,
S ha szenvednem kell néha kínokat,
Ő láthatatlan kézzel simogat.
Köszönöm hát drága jó Anyám,
Hogy életedben gondod volt reám.
S mert meghálálni sajnos nincs remény,
Emléked míg élek őrzöm én.

2010. szeptember 16., csütörtök

Virágos kedvemben...

Biztos vagyok benne, hogy az, hogy épp melyik anyagokat vesszük le a polcunkról, miből van kedvünk épp alkotni, az tükrözi az aktuális lelkiállapotunkat. (Persze, ha nem épp rendelésre, kikötésekkel készül valami.)

Ez a virágos anyag "akadt a kezembe" egyik este és bár magamtól nem biztos, hogy a rózsaszínt a bordóval bátran társítottam volna, de így hogy az anyagon jól megférnek egymással, én is raktam hozzá egy kicsit a saját festésű anyagomból. Most használtam először a vállpánt hosszának szabályozásához a csatot. Egy kicsit "puskáznom" is kellett egy "gyári" táskáról, de sikerült. :o)Bár a fazon és a cipzárbevarrás sokban egyezik a lila táskámmal, ezt most kicsit nagyobbra varrtam.

A fényképezéshez még kihasználtam a jó idő és a zöld fű adta lehetőségeket...

2010. szeptember 15., szerda

Szerelem...

Egy bimbódzó kapcsolatnak lehetünk szem- és fültanúi. Amíg ki nem derül, hogy hírtelen fellángolásról vagy örök szerelemről van e szó jelen esetben, addig a zeneiskolától béreljük a hangszert. Én drukkolok, hogy sokáig tartson, mert szívesen hallgatom... már a próbálkozásait is ... :o))

2010. szeptember 10., péntek

Csak egy kicsitvarrtam még előző héten, mert nagyon tud hiányozni az alkotás. Egy kis neszeszer készült még a nyarat idéző színekben.Megkezdődött az iskola. Anita felsős lett, ami sok új dologgal jár. Vándorolnak az iskolában, új osztályfőnöke lett, új tanárok. A délutáni elfoglaltságunk is több lett, mert még tavaly úgy döntött, hogy szeretne megtanulni gitározni. A héten már beindult a szolfézs és a hangszerrel való ismerkedés is. A tanulás és leckeírás nagyobbik része a kora esti órákra tevődik.
Kedden - a nyári szünet elteltével - újra összeült a foltvarró csoportunk is. Bár csak egy kicsit tudtam ott lenni, mert szülői értekezletre voltam hivatalos, de nagyon jó volt újra találkozni velük, megcsodálni a nyáron készült alkotásokat, hallgatni az élménybeszámolókat.
Ez a bejegyzés semmiképp nem panasz akart lenni :o)). Csak elnézést szeretnék kérni azoktól, akiket eddig rendszeresen olvastam és hagytam náluk megjegyzéseket, hogy sajnos ez az a dolog, ami most a háttérbe szorul, de amint lehetőségem lesz rá, újra olvaslak benneteket. Addig is minden kis- és nagy-gyermekes anyukának, pedagógusnak és nagymamának kitartást, jó egészséget kívánok az elkövetkezendő napokhoz!

2010. szeptember 2., csütörtök

Baba

Az első ilyen babát Dia barátnőm találta ki és rendelte meg tőlem. Különlegessége, hogy a feje, a szemek, orra, szája leszedhető. A végtagjait szét lehet szedni, mert az izületeknél, váll, könyök, csukló, comb, térd, boka - patenttal kapcsolódnak egymáshoz a részek. Az oviba vitte a gyerekeknek, hogy játékosan tanítgassa őket a tesztrészeink elhelyezkedésére, nevére. Nagy sikere volt a babának a kicsi gyerekek körében és amellett, hogy tanulási szándékkal kapták, szívesen játszanak vele "orvososat" is. Az első baba még tépőzárral készült, de az újabb megrendelésnél kipróbáltam a patentot. Ez a második már elsősökhöz költözött, ők könnyen kezelik már a patentot is.Nagyon sok részét csak kézi varrással tudtam elkészíteni, így elég időigényes és még mindig meglep, hogy mennyire meg lehet szeretni egy-egy figurát, mire megszületik a kezeim között. Ameddig csak nálam volt szeretgettem, babusgattam. :o)


Megkezdődött az új tanév, ami azt jelenti, hogy kicsit kevesebb idő marad a varrásra. Jönnek a délutáni elfoglaltságok, tánc, zeneóra... és a tanulááááás. Sok minden változott, hisz Anita felsős lett. Új osztályfőnök, új tanárok, vándorlás a tantermek között... de majd belejön! :o))

Ha új tanév... akkor természetese új tolltartó is. :o) Most épp lila korszakot élünk, így kerültek kiválasztásra lánykám által ezek az anyagok.